Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Bannergaard direkte fra Norge til Djursland

DS3 Cup
14/06/23

Der er fart på i disse dage for Team Bannergaard Racing.

Holdet fra Græsted er i gang med deres anden sæson i DS3 Cup, hvor 2023 mesterskabet startede på Padborg Park i april måned.

Til gengæld har klassen så lagt to weekender i træk, med noget så fjernt som den norske Rudskogen, og den danske Ring Djursland.

Dennis Bannergaard var blandt en håndfuld danskere, som mødtes med de udenlandske kørere, hvor førstepladsen i mesterskabet skulle forsøges forsvaret.

I de første træninger var den gule DS3 Cup racer med startnummer 59 i sideruden da også med fremme i de forreste geledder, hvilket også gjorde sig gældende i kvalifikationen, hvor det blev til anden startposition til det første løb.

Han tog starten i løb 1, og var etter i Sving 1, men måtte afgive føringen på løbets anden omgang, da en af de lokale kørere valgte at presse sig forbi. Herefter gjaldt det om at holde placeringen, og ikke være indblandet i yderligere drama, og tænke på mesterskabet. Så det blev til en godkendt andenplads, og en masse gode point til mesterskabet.

Derfor skulle der startes fra 5. position til løb 2. Det blev til en super start, hvor Bannergaard var oppe som treer i Sving 2. Senere på den første omgang valgte selv samme nordmand fra Heat 1 at bruge præcis den samme metode igen, hvilket gik ud over sporingen på bilen på den venstre side.

Senere i løbet, syntes en anden nordmand at højre side af den gule racer ikke helt matchede venstre side med hensyn til buler. Så den fik lige et dask på den side også, så sporingen på højre baghjul blev slået skæv.

Så det kunne ikke blive til mere end en 6. plads, med en bil som kørte helt sidelæns. Men point er trods alt bedre end en DNF – og Dennis er en af de få, som har fået point i samtlige heats i år.

Derfor har mekanikerne travlt med at få bilen nogenlunde brugbar til den kommende weekend, hvor der skal køres på Ring Djursland.

Den kuperede bane er en som Bannergaard har kørt rigtig rigtig mange omgange på henover årene, og har forhåbentlig en hjemmebanefordel på den måde. Holdet fandt allerede en god opsætning til bilen på netop den bane i 2022, og er derfor fortrøstningsfulde for gode point.

Hvis man ikke selv har mulighed for at tage turen til Ring Djursland, kan de to løb også følges live på YouTube via dette link: https://www.youtube.com/@DanskMotorsportLive.
Udover DS3 Cup, kører der en masse andre interessante klasser på banen, så der er action lige fra lørdag morgen, til sent på eftermiddagen søndag.

Tidsplanen for weekenden er som følger (med forbehold for eventuelle ændringer)