Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Championship

27/08/19

DEC - Danish Endurance ChampionshipSensommersæsonen af Danish Endurance Championship blev skudt i gang i forbindelse med folkefesten Night Race på Padborg Park
Som noget nyt blev arrangementet afholdt fredag og lørdag, og hvor fredag primært bestod af tidtagninger og træninger, så indbød lørdag de mere end 6.000 fremmødte motorsportsfans til et tætpakket program og god underholdning i alskens motorsportsdiscipliner.

DECs 36 startende biler gennemførte to tidtagninger fredag formiddag og middag, som for Syddjurs Racing resulterede i en startposition som nummer to for klassen i heat 1, og som nummer tre i heat 2.

Heat 1 blev flaget i gang fredag eftermiddag. Rasmus avancerede hurtigt fra anden- til førstepladsen for klassen med resten af klassens Top 3 lige i bakspejlet. Bilen kørte formidabelt og efter 15 omgange satte Rasmus teamets bedste tid for weekenden på 1:10.941; referencetiden for Padborg Park for DEC gruppe N ligger på 1:10.000. Grundet podieplaceringen fra sidste løb på Ring Djursland var teamets pitstop tillagt succesbetingede strafsekunder, og med et pitstop på +1 minut måtte Henrik køre på banen som nummer fire for klassen. På trods af en påkørsel fra en klasse 2-bil formåede han at avancere til en tredje plads, som også blev heatets endelige resultat.

Lørdag eftermiddag blev heat 2 afviklet, og denne gang startede Rasmus fra startposition tre for klassen. Det forlængede pitstop midtvejs blev gennemført i forbindelse med en safety car-episode, og Henrik kørte på banen igen som nummer to for klassen og med gode muligheder for at indtage førstepladsen. Desværre måtte 111’eren udgå efter kun tre omgange med Henrik bag rattet på grund af en pludselig opstået teknisk defekt ved tændingen. En frygtelig nedslående afslutning på et ellers meget lovende heat.

På trods af weekendens lidt skuffende resultat ligger teamet fortsat i Top 3 i den samlede mesterskabsstilling.

Mesterskabets sidste løbsweekend afvikles på Padborg Park lørdag den 12. oktober til søndag den 13. oktober.