Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.

1600 Challenge

Njor Racing er tilbage med ny bil

27/05/19

Det blev en hård start på sæsonen for Njor Racing, da deres kører, Mikkel Njor, den d. 28. april blev kørt af banen og ødelagde karrosseriet på sin hvide Peugeot 207 i Padborg. Siden da har Njor Racing kæmpet hårdt for at anskaffe et nyt køretøj. Det lykkedes holdet at finde et nyt karrosseri, og de har arbejdet hårdt på at få gjort bilen klar til andet løb i årets Yokohama 1600 Challenge.

Tidligere på ugen måtte holdet dog erkende, at det ikke ville være muligt at få bilen klar til weekendens løb på Ring Djursland. Heldigvis for Njor Racing meldte en gavmild sponser sig, og blot én dag før træningen begyndte, lykkedes det holdet at få klargjort en ny Peugeot 207. Den nye bil er gul, og på taget har holdet fået skrevet navnene på alle de personer, som har hjulpet Mikkel Njor med at komme på hjulene igen til weekendens løb.

Under træningen, lørdag d. 25. maj, kørte Mikkel Njor i den nye bil for første gang. Han havde kun kørt på Ring Djursland én gang før, for 4 år siden. Her kørte Mikkel den 9. bedste tid blandt 18 kørere, han udtaler: ” I træningen var jeg noget rusten efter mit uheld, og skulle lige lære banen og bilen at kende.” Under kvalifikationen, senere på dagen, blev det til en skuffende startplacering som nr. 9.

Søndag kl. 09:30 startede første heat på en våd bane på Djursland. Mikkel Njor følte sig selvsikker ved løbets start, da han, måneden forinden, vandt fire placeringer på en våd bane i Padborg. En bil tyvstarter løbet og passerer Mikkel, men allerede inden første sving vinder Mikkel en placering tilbage. Bilen, der tyvstartede, fik en strafbane, og efter en lang kamp i midterfeltet lykkedes det Mikkel at komme fri. Han vinder 3 placeringer og kæmper sig dermed op på 4. plads. Mod løbets slutning forsøger han at vinde tredjepladsen, men det lykkedes ikke, og Mikkel Njor kører i mål som nr. 4.

Senere på dagen, i andet heat, starter Mikkel som nr. 5. Han kommer godt fra start, og kører igennem første sving uden kontakt. Banen er i mellemtiden blevet tør, og Mikkel må kæmpe hårdt for at holde de hurtigste biler fra første heat bag sig. Selvom det lykkedes Mikkel at vinde 0,5 sekunder i forhold til sin tid fra tidtagningen, manglede der fart. Mikkel mistede 2 placeringer inden løbets afslutning, og kørte i mål som nr. 7. Han sikrede sig dermed 13 point til mesterskabet.

Mikkel Njor er ikke tilfreds med weekendens resultat, og han udtaler: ”Det var ikke det resultat vi kom for”. Hertil tilføjer han: ”men omstændighederne taget i betragtning med ny bil, der slet ikke var blevet tjekket igennem, og uheldet i baghovedet, så var det egentligt okay, og gode point til mesterskabet.” Njor Racing ser frem til næste løbsweekend, der starter d. 9. juni.