Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Christian Rasmussen vendte stærkt tilbage på ovalbanen

Int. Formel racing
25/05/19

Efter noget af en nedtur i de sidste to afdelinger af USF2000 serien i USA, var det tid til oprejsning for den unge knægt fra Dragør. På ovalbanen i Indianapolis, viste Christian at han og teamet er ved at finde tilbage til den styrke de viste i åbningsweekenden, tilbage i marts.

Selvom ovalbane race er noget helt andet end at køre på en almindelig racerbane, så viste Christian at han også mestrer den disciplin. Han endte således på en flot 6. plads efter at være startet P15.

Kvalifikationen var ikke en stor succes for Christian. Selvom 3/10 ikke lyder af meget så er det en evighed på en bane med en opgangstid på blot 22 sekunder. I kvalifikationen får man to omgange der lægges sammen, og derefter udgør ens samlede kvalifikationstid. Her endte Christian P15, og havde således masser af arbejde foran sig, og kun 75 omgange på den korte ovalbane. Men når det kommer til mod og nerver af stål, så er der ikke mange der matcher Christian. Mod var også en vigtig ingrediens, for afstanden mellem succes og total fiasko er ofte kun få millimeter. Der bliver gnubbet både hjul og væg for at finde vej frem i rækkerne.

Christian var ret hurtigt fremme på en P13, og efter ca 25 omgange var han på P10. Herefter kom løbets første uheld, der sendte brasilianske Bruno Tomaselli og Manuel Cabrera ud af løbet, da Cabrera ville overhale den brasilianske kører med en omgang. Det betød endnu en plads frem for Christian. Inden Jack W. Miller, for 5. gang ud af 5 mulige udgik af et løb, denne gang et solouheld på omgang 60, havde Christian fået snuppet et par pladser mere. Og på de sidste 15 omgange lykkedes det ham at komme endnu en plads frem, så han sluttede som P6. Og havde han haft 3-4 omgange mere, havde han haft chancen for at overhale den førende i mesterskabet, Braden Eves, der ikke rigtig havde den fornødne fart i den varme aftensol.

Et stærkt svar fra Christian Rasmussen, og ikke mindst fra teamet, der har kæmpet hårdt for at få rettet op på sidste løbsweekends fiasko.

Nu venter en lille måneds pause for Christian inden han tager kampen op med Road America, 21.-23. juni.