Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Mikkel C. var hurtigst af alle i DTC finaleheatet på Jyllandsringen i søndags !

DTC
29/04/16

DTC - Danish Thundersport ChampionshipWeekenden bød ellers på mange udfordringer for kørerne.
Den frie træning om lørdagen blev afviklet i fint vejr, men da kvalifikationen skulle køres ændrede vejret sig fuldstændig og alt var kaos.

I første frie træning om lørdagen besatte Mikkel en flot 3. plads og i den anden frie en 5. plads og under Warm-Up igen en flot 3. plads, så han havde virkelig fart i raceren og alt så lovende ud.

(Foto: pressephoto.dk)

Desværre skiftede vejret, som man vender en hånd, da kvalifikationen skulle i gang om lørdagen ! Det så alvorligt ud til at give meget regn og det begyndte at småsne. Alt var kaos på banen og 2 uheld, med deraf følgende safetycar, betød at kun de første på banen fik sat en reel tid.
Safetycaren kørte hele den sidste tid af kvalifikationen og derfor fik Mikkel ikke sat en reel tid. Han endte dog på en godkendt 12. placering.

Søndag morgen så lys og dejlig ud, med en del sol indtil løbsafviklingen skulle i gang. Så vendte vejret sig igen på en tallerken og lige inden racerene skulle på banen begyndte det at småsne og så ud til regn.

Det betød at man traf det valg at skifte til regndæk. Det viste sig desværre at være en forkert beslutning.
På banen var der alligevel for tørt til regndæk og selv om Mikkel i starten lå fremme i forreste del af feltet, begyndte dækkene at blive for varme og han mistede derved fuldstændig sit vejgreb.
Han kæmpede som en gal med raceren for at minimere problemerne, men kunne til sidst ikke holde trit og endte derfor på en 17. plads i første løb.

I løb 2 skulle Mikkel starte på en 17. plads og starten gik fint, men på langsiden kom han i karambolage med Nicki Petersen, som desværre snurrede rundt og endte i sandkassen for enden af langsiden.
Det gav en stop and go straf til Mikkel, som så satte ham helt tilbage i feltet.
Ved formidabel kørsel formodede han dog at køre sig op på en 11. plads i andet løb.

Så var han klar til finaleheatet på startplacering nummer 12 og trods mange uheld og en omstart, rykkede han flot op gennem feltet og sluttede på en flot 5. plads.
Under hans flotte kørsel op gennem feltet fik han sat den hurtigste tid af alle i finaleheatet.
Alt i alt et absolut godkendt resultat, sat under særdeles vanskelige forhold.