Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.

Sportscar racing

Thomas Fjordbach på sjette pladsen efter sin debut-sæson i Audi R8

03/11/15

Audi R8 LMS Cup kørerne rejste til Shanghai for sæsonens sidste to løb, hvor der før weekenden var høj spænding i paddock om mesterskabet, på grund af antallet af kørere, der kunne vinde mesterskabet i sæson finalen. Med 51 point på spil, kunne ingen forudsige navnet på den kommende mester før løbsweekenden.

Thomas Fjordbach var en af de kørere, der havde en matematisk change for at kæmpe om pokalen i R8 LMS Cup 2015, forklarede han før weekenden:
"Jeg går bare at gøre mit bedste, og jeg håber, at jeg vil klare mig godt i mesterskabet. Min sæson har været en lang række af op-og nedture - især den foregående weekends løb. Så jeg håber, at jeg kommer til at afslutte sæsonen godt! Jeg vil gerne takke mine fans over hele verden - alle dem, der følger mine løb, enten gennem Audis live-stream, på Facebook eller på Twitter! "

Fjordbach fortsatte med at score point i den kinesiske sæsonfinale
Thomas Fjordbach startede det første løb fra 4. startlinje. Kvalifikationen gik som planlagt for Aalborg-køreren, men i Superpole-kvalifikationen var han uheldig at komme uden for banens linjer på hans omgang, og banens stewards annullerede hans tid.

Som ved den sidste runde i Fuji, var løb et og to på samme dag med 4 timer i mellem. I første løb havde Thomas en vanskelig første halvdel, der koster ham tid, og han forsøgte at klatre op gennem placeringerne under løbet. Han sluttede løbet på en ellevte plads, kun 0,046 sekunder efter den koreanske kører Andrew Kim.

Andet løb gik bedre for Thomas Fjordbach, hvor han var i stand til at køre forbi det ternede flag på P8. Resultat betyder at han i anden halvdel af sæsonen fortsat har holdt sig inden for pointene.

Efter de seks runder som mesterskabet har bestået af, sluttede Thomas Fjordbach 2015 sæsonen på en sjette plads i den samlede stilling. Thomas opnåede nogle fantastiske resultater i løbet af sæsonen, herunder de tre podier han opnåede i Zhuhai, Taiwan og Korea, samt hans sejr i Taiwan.

Efter løbene fortalte han hvordan hans år havde været:
"Min sæson i Audi R8 LMS Cup har været intens! Vi fik en masse gode oplevelser og kampe på banen, som hjalp os med at forbedre en masse, og gav os uvurderlig erfaring. Ligheden mellem kørerne var dominerende i løbet af sæsonen, og det var godt for os alle. En god bil og godt organiseret - en stor tak til Audi, for alle deres bestræbelser på at gøre denne Cup muligt, og så med det høje niveau. Og naturligvis en stor tak til min sponsor Federal-Mogul Motorparts, for at have støttet mig. Nu er det tid til at rejse til Europa, for at hvile lidt, og om et par uger vil vi begynde at arbejde på næste sæson!"