Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Sportscar racing

Weekend med power, for Thomas Fjordbach i Zhuhai

25/03/15

Det blev en god start på sæsonen, for danske Thomas Fjordbach og team High Class Racing, der sluttede i top 6, ved begge af weekendens kørsler, der fandt sted på den kinesiske Zhuhai bane, ved sæsonstarten på den asiatiske mærkeserie Audi R8 LMS Cup.

Thomas Fjordbach har taget hul på endnu en sæson med racerløb i Asien, efter et successfuldt 2014 i GTM klassen i GT Asia.
"Sidste sæson gav stor tilfredsstillelse, med et højt niveau og gode løb her i Asien. I GT Asia havde vi en god sæson med intense kampe og en række gode podie placeringer i GTM klassen. I indeværende år er jeg klar til endnu en omgang ræs, og til at deltage i en af de mest interessante og vel-organiserede serier, Audi R8 LMS Cup. Jeg er meget motiveret, og jeg er parat til kamp fra første omgang."

Første løbsweekend: Zhuhai
Weekendens første løb, som var planlagt til 16 omgange, var også Aalborgenserens første egentligt kontakt med en Audi R8 LMS. Da løbet var kommet i gang, via rullende start, lykkedes det Thomas Fjorbach at fange en god position gennem de første sving, som han gennem god taktik behold løbet igennem til det ternede flag. Han sluttede løbet på en god sjette plads, hvilket gav ham 8 værdifulde point til mesterskabet.

Det andet løb blev kørt søndag middag, hvor starten for første gang i historien for Audi R8 LMS Cup, blev taget som en stående start. Løbet blev desværre afbrudt meget tidligere end forventet. På første omgang kørte en del biler af banen, og trak store mængder grus in på banen, hvilket gav problemer for bilerne. Allerede efter 3 omgange besluttede løbsledelsen at stoppe løbet, og en genstart blev udelukket, fordi det tog meget lang tid at få ryddet banen, og klargjort bilerne. Thomas Fjordbach havde fået en god start, og lå i tredje position da løbet blev flaget af. Men da der ikke var gennemført 50% af løbsdistancen, blev der ikke uddelt point.

Thomas Fjordbach fortalte om sæsonens første løbsweekend:
"Jeg tager fra Zhuhai med godt humør, efter seriens første løb. Bilen fungerede virkeligt godt, og jeg var følte mig sikker på banen. Vi har vundet vore første point, og har lært en masse, denne weekend. Desværre blev andet løb afsluttet med rødt flag, mens vi lå på tredje position, og vi ville gerne have vist noget mere på banen, men det er OK - vi vil fortsætte kampen ved det næste løb".

Næste løb for High Class Racing, bliver på den franske bane Nogaro, fra den 4. til 6. April, ved første løb i Blancpain Sprint Series, hvor vi kan følge Thomas og Anders Fjordbach.