Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.

1600 Challenge

Perfekt comeback for ung racerkører

19/09/14

Efter Grand Prix Danmark på FDM-Jyllandsrigen hvor stort set alt gik galt for den 17årige racerkøre fra Toftlund, kunne Andreas Top Jensen igen stille sig op på en af de øverste skamler på podiet.

Efter weekenden på Jyllandsringen hvor 1. heat endte i autoværnet og hvor 2. heat endte med, at Andreas måtte parkere bilen i pitten efter kun 5 omgange, kunne han i denne weekenden køre en topplacering hjem. Den 13-14. september skulle 6. afdeling af DM for Yokohama 1600 Challenge nemlig køres på Padborg-Park. Efter Andreas’ uheld på Jyllandsringen, var bilen nu blevet lappet sammen, og Andreas kunne nu jagte de tabte point, som han havde mistet til det tidligere løb på Jyllandsringen.

(Foto: CN Photo)

Allerede i træningen viste Andreas, at han ikke lige er sådan at slå ud, da Andreas satte 3. hurtigste tid ud af 21 deltagende. Efter træningen tørrede banen hurtigt op og alle kørere overvejede, om de skulle benytte sig af tørvejrsdækkene eller regnvejrsdækkende. Men kort inden tidtagningen, begyndte det at dryppe fra himlen. Da Andreas kørte ud kunne han hurtigt mærke, at bilens set-up ikke var helt som han ønskede. Trods set-uppet kørte Andreas en godkendt 6. hurtigste tid, hvilket gav samme startposition.

Regnen forsatte i 1. heat og resulterede i, at Andreas kørte sig op på en 5. plads på de første omgange. Men på 6. omgang lavede Andreas en lille køre fejl og måtte tage til takke med en slutplacering som nummer 6.

Resultatet i 1. heat, gjorde at Andreas skulle starte 3’er, da top-8 bytter start placering til 2. heat. Andreas fik en god start og fik lavet et lille hul, hvor Andreas og en gruppe af fire andre kørere lå og kæmpede om de forreste placeringer. På 4. omgang kunne Andreas overhale 2. og 3. pladsen, og kunne stille og roligt sætte kampen ind efter 1. pladsen. Men Andreas måtte krydse det ternede-flag på en meget tilfredsstillende 2. plads.