Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Steven Tirsgaard satte ny banerekord på Padborg Park

MC sport
30/08/10

Honda-køreren var eneste mand under et minut på nyt banelayout
Padborg Park dannede i weekend rammen om årets Dansk Metal Racing Festival, hvor Danmarks hurtigste på to hjul for første gang skulle prøve kræfter med et nyt og meget hurtigere baneforløb, der var specielt designet for motorcykelkørerne. Og det kom til at gå hurtigere. For første gang nogensinde blev der på racerbanen ved den dansktyske grænse registreret en baneomgang på under et minut for en Road Racing-kører, og den hurtigste af disse blev sat af Steven Tirsgaard, Give, der brugte 59,713 sekunder for omgangen – en tiendedel mindre end nærmere konkurrent.

Steven Tirsgaard (31) var hurtigste mand på Padborg Park, hvor han brugte 59,713 på en omgang, da banen var tør. I regnvejret – hvor han ses sammen med Lars Bo Pedersen (96) og Lars Pedersen (60) – kunne han ikke holde samme høje tempo.
(Foto: Morten Alstrup)

Præstationen med den hurtige omgang blev ved den efterfølgende præmieoverrækkelse for Dansk Metal Racing Festival præmieret med en kontant præmie på 5.000 kroner, men når det kom til pokalerne, måtte Steven Tirsgaard nøjes med henholdsvis en anden- og en tredjepræmie.

Gennem det første løb for Super Bike-klassen havde Steven Tirsgaard en lang og hård dyst med Thomas Harding, Slagelse, der i øvrigt var eneste anden kører, der kom under et minut for en omgang. Midtvejs i løbet havde vestsjællænderen lagt sig i front på sin gule og sorte Suzuki, men med fire omgange igen fik Steven Tirsgaard presset sig forbi. Thomas Harding ville dog ikke opgive førstepladsen, og på løbets to sidste omgange blev der leveret flere overhalinger, så føringen faktisk skiftede ejermand flere gange, inden det endte med en kneben sejr for Thomas Harding. Andet løb gav kørerne andre udfordringer, da den fandt sted på våd asfalt, og her var Thomas Harding klart bedste mand og sikrede sig en komfortabel sejr for Ulrik Døssing Nielsen, Kjellerup.