Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Challenge

13/08/09

MC-Basen Super Challenge- på Padborg Park ved Padborg Super Prix
Jan Jespersen, Herlev, Carsten Lund, Søsum, begge Aagesen Motorcykler samt Steven Tirsgaard, Give og Steen Hansen, Herning fra Team Martin Speed of Light deltog på Padborg Park i 4. afdeling af MC Super Challenge i den forgangne weekend.

Anden halvdel af Super Challenge serien blev afviklet på Padborg Park i den netop overståede weekend med road racing på højt niveau med meget tætte og spændende dueller, hvor kørerne overhalede mange gange gennem de 2 løb til stor fornøjelse for tilskuerne.

(Foto: Morten Kimer Hansen)

Lørdagens tidtagning resulterede i pole til Steven Tirsgaard, plads 2 til Jan Jespersen mens Carsten Lund og Steen Hansen placerede sig som nr. 4 og 5 i startopstillingen.

Steen Hansens målsætning op til løbene var, at han gerne ville tættere på Thomas Harding i den samlede stilling, og det lykkedes med 6 point. Der er dog stadig 15 point op til Thomas.

Om løbene sagde Steen: ”Jeg fik en rigtig dårlig start i det første løb, hvor jeg kom i klemme ude ved autoværnet mellem teamkammerat Steven Tirsgaard og Kim Phillip, hvilket resulterede i, at jeg måtte undvige Steven og røg helt ned på niendepladsen efter første sving. Jeg fik mig dog kæmpet tilbage på en samlet 6. plads ved afslutning af løbet, men der bliver kørt så hurtigt oppe foran i feltet, at man skal med helt fra starten for at gøre sig gældende. I søndagens andet løb kom jeg rimeligt fra start og passerede Carsten Lund for at lægge mig lige i baghjulet af Steven, Jan og Thomas, men 2 gange fejlede jeg et gearskift op mod chikanen, og mistede mange meter til de forankørende. Podiepladsen som nr. 3 kom i hus i forbindelse med Hardings afkørsel i Big Mag på 10. omgang, og jeg er tilfreds efter endnu en god weekend,” slutter Steen.

Steven Tirsgaard beretter fra løbene: ”Jeg kan kun være meget tilfreds med de 2 førstepladser i løbene, idet jeg på forhånd vidste, at både Thomas Harding og Jan Jespersens cykler er meget hurtige ned ad langsiden på Padborg Park, hvor deres mange hestekræfter virkelig kan udnyttes. I det første løb tog Jan føringen gennem de første 4 omgange, hvorefter jeg smuttede forbi og holdt placeringen indtil det ternede flag. Søndagens andet løb udviklede sig til en dyst med Jan og Thomas med skiftende føringer mellem os 3. Det er nok det mest spændende og intense løb, jeg har deltaget i gennem lang tid. Jeg er meget tilfreds med, at jeg kunne udbygge føringen i den samlede stilling efter Padborg Park,” slutter Steven.

Op til løbene havde Carsten Lund en målsætning om, at øge afstanden ned til Kenn Jensen på 6. pladsen i den samlede stilling, og det lykkedes lige nøjagtig med et enkelt point.

Carsten Lund udtaler: ”I søndagens første løb holdt jeg min startposition som nr. 4 ved afslutningen af løbet, og det er jeg meget tilfreds med. Ved søndagens andet løb lavede jeg en kanonstart fra fjerde startposition og tog føringen i feltet. Det var en utrolig fornemmelse, at ligge i føringen gennem de 2 første omgange, og jeg måtte kigge mig tilbage et par gange for at se om det virkelig var sandt. Jeg måtte dog slippe føringen det de meget erfarne kørere i feltet, og sluttede på en samlet 6. plads lige efter Kenn Jensen. Det er kun min 4 sæson som road racing kører, og jeg mangler stadig erfaring set i forhold til de øvrige kørere i feltet, men sæsonen har virkelig givet mig blod på tanden,” slutter Carsten.

Som bekendt var Jan Jespersen ude for et styrt på Jyllandsringen for 6 uger siden, hvor han brækkede kravebenet samt højre hånd, hvorfor det var med nogen usikkerhed, han stillede op til løbene på Padborg Park, idet han stadig havde smerter i skulderen.

Jan Jespersen sagde efter løbene: ”Jeg bed smerterne i mig, og er meget tilfreds med 3. pladsen i det første løb og placeringen som toer i løb nr. 2, men jeg havde problemer i forbindelse med nedbremsningen for enden af langsiden, hvor hastigheden er meget høj, og farten skal tages ud af motorcyklen. Jeg tog starten i det første løb, men efter nogle omgange passerede teamkammeraten Steven Tirsgaard mig, og jeg måtte kæmpe for at holde Thomas Harding bag mig, men for enden af langsiden på sidste omgang måtte jeg lade ham smutte forbi. Det andet løb søndag eftermiddag blev en dyst med Steven og Thomas, og her udkæmpede vi virkelig nogle rigtige herredyster med skiftende føringer. Det endte til sidst dog med sejr til Steven og 2. pladsen til mig, mens Thomas kørte af banen i Big Mag svinget på anden sidste omgang. Thomas var heldigvis uskadt i forbindelse med afkørslen. Jeg er meget tilfreds med pointhøsten på Padborg Park,” slutter Jan.

Næste løb køres den 22. - 23. august på Jyllandsringen med det store 100 års jubilæums GP Danmark.

I den samlede stilling fører Steven Tirsgaard med 174 point, Jan Jespersen ligger nr. 2 med 151 point, Steen Hansen nr. 4 med 110 point og Carsten Lund nr. 5 med 87 point.

Martin Speed of Light
TH Motorsport

NB:
DK 4 sender fra det spændende 2. løb torsdag den 13. august i tidsrummet 19.00 – 21.00 og igen fredag den 14. august i tidsrummet 13.00 – 17.00 sammen med de øvrige klasser fra Padborg Park. Der er i øvrigt interview med kørere fra teamet. Se også løbet på NUTV.dk gå ind på DTC og kør markøren ca. 1/3 ind. efter Formel Ford.