Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

DTC Cup
25/09/07

- på Padborg Park
For første gang i Autoforum Racing Team Silkeborgs historie, stillede de denne weekend til start med tre biler i Danish Touringcar Championship, to Peugeot 407 modeller samt en 307 model.

Padborg Super Prix weekenden startede med en fri træning lørdag middag for DTC kørernes vedkomne, her kørte Kasper Jensen og David Falch deres Peugeot 407 racere ind på 14. og 19. pladserne ud af de 29 startende kørere.
Mens teamets nye kører Ronni Jensen fik problemer med speederkablet, og derfor ikke nåede at sætte en hurtig tid, han sluttede på sidstepladsen i sin allerførste tur i Peugeot 307 raceren.

Ronni Jensen fik i denne weekend sin DTC debut.
(Foto: Motorsporten.dk)

Problemet med 307'eren viste sig blot at være selve speederkablet der var faldet af, så raceren var hurtigt raceklar igen.

I eftermiddagens tidtagning sluttede David på den mest ærgelige placering - som nummer 13 var han den hurtigste af de kørere der ikke kom med i Super Pole - knapt 0,2 sekund skilte ham fra 12. pladsen!
Kasper og Ronni kørte sig her til placeringerne 19 og 26.

Søndagens første kørsel for DTC kørerne var Warm-Up'en, hvor kørerne fik en sidste chance for at teste materiellet inden de skulle ud i Last Chance, så her blev bilerne ikke presset til det yderste, ligesom man også sparede mest muligt på dækkene.
Her sluttede de tre ARTS kørere i denne rækkefølge: Kasper - 19, David - 24 og Ronni - 26.
Warm-Up'en gik direkte over i Last Chance, hvor startplaceringerne fra plads 13 til 29 skulle afgøres.
Elektriske problemer forhindrede David i at sætte en tid, mens Kasper og Ronni tog sig af henholdsvis 10. og 14. pladserne.

David Falch.

Kvalifikationsløb 1 - 13 omgange:
David der startede løbet fra sidstepladsen lavede en kanon god start, og efter den første omgang var han oppe på 22. pladsen lige bag Kasper, og omgangen efter var det David der først krydsede målstregen.
De to fulgtes ad resten af løbet, hvor de på 5 til 7 omgang vandt yderligere et par placeringer så de sluttede løbet på 19. og 20. pladserne.
Ronni fik en lidt spændende DTC debut, hvor han på første omgang faldt fra sin 26. plads på startgridden tilbage på 28. pladsen, men herefter kæmpede han sig støt og roligt frem igen, så han efter de 13 omgange kom i mål på 24. pladsen, på omgangshøjde med den vindende kører - en absolut godkendt DTC debut!

David Falch og Kasper Jensen klar til start.

Kvalifikationsløb 2 - 13 omgange:
Da placeringerne i det første løb også er startpladserne til det andet løb, havde alle tre ARTS kørere således sikret sig et lidt bedre udgangspunkt.
Desværre for Kasper fik han ikke rigtig mulighed for at udnytte denne fordel, da hans løb sluttede allerede efter en omgang.
Det så heller ikke for godt ud for David, han havde ellers igen lavet en rigtig god start og var oppe på 16. pladsen efter de første omgange, men på de næste omgange tabte han flere placeringer efter et sammenstød. Han kom dog 'ind i kampen igen' på 4. omgang og allerede på 6. omgang var han tilbage på 16. pladsen, et par omgange senere var han på 14. pladsen, men på de sidste par omgange måtte han afgive en placering, så slutresultatet her blev en 15. plads.
Ronni lavede en perfekt start, hvor han rykkede fra 24. til 20. pladsen og henover resten af løbet vandt han placering på placering, og krydsede målstregen som nummer 18, foran en del af de etablerede kørere i klassen, samtidig med at han havde næsten halveret tidsforskellen op til den vindende kører i forhold til 1. løb!

Finale løb - 13 omgange:
Startplaceringerne til finale løbet for de tre ARTS kørere - David, Ronni og Kasper - var følgende: 15, 21 og 26.
Igen var David forfulgt af uheld, som følge af uheldet i 2. løb, skød hans Peugeot racer på anden omgang den ene kølerslange af, dermed var hans løb slut!

Kasper derimod havde rigtig god vind i sejlene, og næsten på hver omgang vandt han en placering, og han krydsede målstregen på 14. pladsen.

Kasper Jensen.

Men ifølge dommerne, havde Kasper haft lige fart nok på da løbet startede, så han blev idømt en 20 sekunders tidsstraf for tyvstart, hvilket rykkede ham tilbage på 19. pladsen - meget ærgerligt efter så flot kørsel.

For Ronni udviklede hans første DTC finale sig positivt, efter en lidt langsom første omgang hvor han faldt tilbage på 25. pladsen, tre omgange senere var han oppe på 23. pladsen og så gik det ellers slag i slag fremad i feltet for ham, og da løbet blev flaget af lå han på 19. pladsen.
19. pladsen blev til en 18. plads, da Kasper rykkede ned bag ham på grund af sin tidsstraf.

Ronni Jensen var flyvende i finale løbet.

Dermed var en weekend med både problemer, men også gode resultater kørt til ende, en weekend der indbragte alle tre kørere point til Privat Cup mesterskabet:
Både David og Ronni scorede 14 point, mens det blev til 10 point til Kasper. Debutanten var i øvrigt den eneste kører der scorede point i alle tre løb!

I den samlede stilling i Privat Cuppen er Kasper den bedst placerede ARTS kører med en 7. plads, herefter kommer David og Ronni på 13. og 20. pladserne.

I selve DTC mesterskabet var det denne weekend kun David Falch der scorede et enkelt point i løb 2, der ligger Kasper i øjeblikket på en delt 14. plads og David er på 20. pladsen.

Da 'vandet gik' på David Falchs racer, var finaleløbet slut for hans vedkomne.

Det ene DTC point David scorede tæller også med i Team Mesterskabet, hvor Autoforum Racing Team Silkeborg inden DM Finalen ligger på en delt 8. plads.

"Når jeg ser tilbage på weekenden, så var det ganske lidt der skilte os fra de hurtigste kørere i klassen, men igen var vi forfulgt af småuheld, der forhindrede os i at være med helt fremme" - udtaler sportsdirektør Lars Vendelbo - "alle tre kørere gjorde det rigtig godt. Kasper var meget tæt på et topresultat igen denne gang, mens det næsten virker som om David ikke må få lov til at fuldføre en finale, det er bare så ærgerligt for ham, han er forfulgt af uheld. Ronni kørte et utrolig flot debutløb, hvor hans tider hele tiden faldt, så han sluttede med blot at være et par sekunder fra klassens hurtigste kørere, meget flot kørt."

Der resterer endnu en løbsweekend i denne sæson, det bliver på Jyllands-Ringen den 13. og 14. oktober, hvor det gælder DM Finalen.
Det er allerede nu besluttet at teamet stiller med tre biler til DM Finalen, hvor Kasper Jensen og David Falch igen bliver teamkollegaer med Ronni Jensen.