Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Go Kart

En kamp i kampen - del 2

Go Kart
16/01/07

Det viste sig at det danske Team Hekke's kørestil, passede meget bedre til den pæne kørestil, ved Go Kart løbet i forbindelse med Autosport International messen.

Ved tre tiden om natten overtog de første pladsen i løbet. Men teamet havde jo været ramt af uheld siden afrejsen, og det skulle vise sig at træerne ikke bare lige vokser ind i himlen.

Små tekniske problemer ramte teamet, og efter en tankning fik holdet endnu en ”langsom” Go Kart. Ikke alle Go Karts var lige hurtige, men det var trods alt et problem for alle teams. Problemet var bare at Team Hekke fik den ”langsomme” Go Kart, på et taktisk set temmeligt dårligt tidspunkt.

Hvor mange sekunder mangler vi nu?
(Foto: Motorsporten.dk)

Problemerne for Team Hekke, gav andre teams blod på tanden, og den hårde kørsel begyndte igen langsomt at vende tilbage. Flagfolkene gav igen advarsler, men flere teams mente at de unge fyre på banen favoriserede nogle hold, og holdet som lå sidst i løbet tog sagen i egen hånd.

Holdet havde tilmeldt sig for at få en oplevelse. De lå på en ubetinget sidste plads, men de mente at det udenlandske hold blev noget uretfærdigt behandlet, og lagde nu en noget udsædvanlig taktik. Hver gang Team Hekke var bag dem, blev Go Kart nummer 9 lukket forbi med det samme, mens andre hold, specielt dem som kørte hårdt, blev lukket af, presset, skubbet og forsinket.

Det hjalp kun teamet ganske lidt, da klokken var ni lå holdet igen på en skuffende fjerde plads, men kæmpede stadig hårdt.
De kunne se, at der kun var en omgang op til en podium plads, og på sidste stint satte teamet igen Nick Reimersøe bag rattet. Han var fast besluttet på at gøre Danmark, og sine team kammerater ære.

Nick kæmper sig fem i feltet.

Moralen på teamet var høj, og humøret var godt, selv om det ikke havde været en dans på roser. Ingen på teamet havde været i bad siden løbets start, da arrangørerne ikke havde arrangeret nogen bade faciliteter til nogen af de deltagende teams. Trods det stod resten af teamet skulder ved skulder for at holdet optimismen oppe hos deres mand på banen.

Flemming Schleimann og Vibe Smed besøgteteamet.

Teamet fik både under løbet, og specielt i slutningen, support fra andre danske gæster på Autosport International messen. Flemming Schleimann, Elvin Nielsen – Elvin Motorsport F1800 kiggede forbi flere gange for at heppe på det danske hold.
Vibe Smed – Team Witch Craft F 1800 og Jesper Sylvest – Hartmann Honda Racing, var også forbi for at støtte de trætte danske Go Kart kørere.

Resultatet udeblev heller ikke, ved løbets afslutning kørte danske Team Hekke deres Go Kart over målstregen som nummer 3, til hvad de troede ville give en lille pokal – En lille pokal - Men trods alt en pokal som bevis på deres kamp på banen samt udenfor banen.
Det skulle dog vise sig at præmie overrækkelsen ville blive teamets sidste skuffelse.

Efter 24 timer i en Go Kart, 4.453 omgange på banen, ingen bad og kun meget lidt søvn, blev holdet kaldt på podiets laveste trin og fik et bifald. Og det var det!!
Team Hekke så sig lidt forvirret omkring, men den var god nok.

En flot 3. plads uden at få pokal..

Der var ingen pokaler eller medaljer, der var ikke end gang en T-shirt eller et håndtryk.
Anden pladsen fik en flaske champagne, og gratis adgang til et andet 24 timers løb i England. Første pladsen fik 2 flasker champagne, og gratis til melding til Le Mans 24 timers Go Kart løbet i Frankrig.

Team Hekke var tydeligvis skuffede, men stadig stolte over deres tredje plads. Deres præstation blev ikke mindre, da de efter løbet fandt ud af at teamet som havde vundet, var professionelt og dermed fik penge for at køre indendørs 24 timers løb i hele Europa.

Trods de mange skuffelser var Team Hekke både glade for og stolte af at have været det første danske team, som havde deltaget i et udenlandsk 24 timers Go Kart løb.
På Autosport International messen sagde man faktisk at løbet var en verdens rekord. Det motorløb i verden hvor der er kørt flest omgange fra start til slut.

Team Hekke vil gerne takke de sponsorer, der muliggjorde deres deltagels i '1st 24 Hours of Autosport International - 2007:
Alpha Kart Danmark, Power MAX bladet samt STARK kalk- og mørtelværkerne.