ARTS
 

Dobbeltsejr til Kasper Jensen

 
20/11/07 - sender DTC-køreren i spidsen af DRL
Første afdeling af Danish Race League (DRL) WTCC-mesterskab i pc-spillet Race 07 er nu afviklet. Efter de to løb på brasilianske Curitiba, er det den regerende mester Kasper Jensen, der ligger i spidsen af tabellen.

Selvom Kasper Jensen, der i DRL’s mesterskab kører i BMW 320si, ikke kunne fravriste pole position fra mærkekollegaen Marko Hartikainen, Finland, var der ingen, der kunne standse den 24-årige ålborgenser i at tage en dobbeltsejr. Men at slutte først i begge løb, var alt andet end let, siger den forsvarende mester.

“Det var overhovedet ikke let, jeg havde en fed fight med Marko Hartikainen i første løb. Vi holdt begge et meget høj tempo, og den mindste fejl ville koste muligheden for sejr. Marko laver en lille fejl på omgang 12, hvor jeg kommer helt tæt på ham, og det giver mig chancen for at overhale ham på næste omgang,” fortæller Kasper om første løb, hvor han slutter tre tiendedele foran Hartikainen.


Kasper Jensen, Marko Hartikainen og Tomas Beha.
(Grafik: Danish Race League)

“Andet løb var lidt kaotisk i starten, men det lykkes mig at køre frem fra en ottende til en førsteplads og til maksimumpoint. Det kan jeg kun være meget tilfreds med,” siger Kasper Jensen.

Med tiden 1:21.536 i kvalifikationen op til løbet, sætter Marko Hartikainen ny banerekord for Curitiba.

DTC-køreren Martin Jensen har også en god debutafdeling. Jensen sikrer med en sjetteplads og en fjerdeplads en delt tredjeplads i det samlede mesterskab. Den deler han med fire andre kørere, herunder den tidligere Renault Clio Cup-kører Jesper Davidsen.

Første afdeling var samtidig debut for det nye mesterskabsformat, der er indført efter DRL er ved at drukne i popularitet. Med 61 kørere fordelt på tre servere med tætte kampe og fair race har første løb været en kæmpe succes. Nyt for vintersæsonen 2007/2008 er også, at alle kørere kører med biler i egne farver.

Stillingen i toppen af DRL:
1 Kasper Jensen 200 point
2 Tomas Beha 187
3 Marko Hartikainen 178
- Jesper Davidsen 178
- Martin Jensen 178
- Martin Dyrlund 178
7 Peter Dolmeyer 173
8 Michael Christensen 173
9 Peter Nielsen 167
10 Mark Mathiesen 167

Fakta fra første løb på Curitiba-banen:

  • Antallet af kilometer kørt online på DRL-servere på Curitiba i løbet af tre uger: 42.855 km, hvilket svarer til 11.598 omgange.
  • Flest omgange kørt af en kører op til løbet: 430 omgange (1.589 km)

Næste løb i DRL køres den 3. december på Zandvoort-banen.

Læs mere om DRL på DLR.dk.

Bo Skovfoged


Copyright 2001-2009, LV-Motorsport og Motorsporten.dk.