ARTS
 

Falch: "Det er gået forbavsende let"

 
19/04/05 - DTC-debutanten har hurtigt vænnet sig til farten
Tre kørere rykker i år op fra Yokohama Cup 2000 til Danish Touringcar Championship, og yngste mand i denne trio er David Falch, Roskilde, der inden sin karriere i de utunede standardvogne havde flere kartingsucceser bag sig. Denne serie af topresultater har medført, at mange har store forventninger til den tidligere DM-vinder, men hvad er egentlig hans egne forventninger til DTC-debuten?

"Jeg ved det egentlig ikke rigtig," tilstod David Falch under gårsdagens test på FDM Jyllandsringen. "I de to tests, vi har haft, er det gået forbavsende let, og jeg synes faktisk, at bilen kører meget ligesom gruppe N-bilen. Det hele går bare hurtigere, og den bremser bedre og har bedre greb. Man vænner sig faktisk rimeligt hurtigt til farten, og de tider, vi har kørt, har faktisk været rimeligt gode."


David Falch.
(Foto: Motorsporten.dk)

Der er dog ét område, David Falch ikke helt har vænnet sig til endnu. Det er, når et sæt godt brugte Dunlop-dæk bliver skiftet ud med spritnye eksemplarer på den hvide LV Motorsport Peugeot.

"Nu har vi prøvet med nye dæk for første gang, og det var en kæmpe omvæltning. Det gik faktisk ikke særligt godt. Nu er der en masse ting, vi skal lære for at få bilen til at køre godt på nye dæk," siger David Falch, der ligesom det øvrige LV Motorsport har god opbakning fra importørteamet. "Vi har nogle ideer, vi har prøvet af, og vi har også snakket med Peugeot Sport om det, og så må vi se, hvordan det går."

I DTC-miljøet er der flere, som har peget på David Falch som en mulig kandidat til én af top 3-placeringerne i privatkørernes DTC Cup. Men det tror debutanten ikke selv på, og der er en helt bestemt grund til det.

"Nu er jeg lidt uheldig, at jeg har en dom hængende over hovedet, så jeg kommer ikke ud at køre pre-finalen og skal starte bagest i finalen," siger David Falch med henvisning til den skærpede straf, han fik efter en forseelse i Yokohama Cuppen sidste år.

"Vi må jo ikke smide nogle afdelinger væk, så det skal flaske sig lidt. Jeg går ikke så meget efter den samlede sejr. Jeg vil hellere gå efter at lave nogle gode resultater en gang imellem. Det er lidt urealistisk med det samlede mesterskab, når jeg ikke kan køre første afdeling."Copyright 2001-2009, LV-Motorsport og Motorsporten.dk.