ARTS
 

Nyt team starter ikke fra nul

 
05/04/05 - LV-Motorsport trækker på Peugeot Sport Danmarks erfaring
At debutere i Danish Touringcar Championship er ikke nogen let sag. For det første stiller man op mod en række af Danmarks bedste teams og fremmeste kørere. For det andet er der tale om motorsport med biler, som man ikke herhjemme finder tilsvarende i nogen klasse.

Alligevel er LV-Motorsport meget fortrøstningsfulde, for sidste år indsatte teamet også Peugeot 307-modeller i den store Yokohama Cup, hvor man gjorde rent bord.


(Foto: Motorsporten.dk)

"Vi kan faktisk tage meget med, fordi noget er det samme," siger Klaus Verner, Silkeborg, der sammen med David Falch, Roskilde, skal køre de to biler, som teamet indsætter.

"Vi kender bilens vægtfordeling, og vi har fået et godt samarbejde med Peugeot Sport, hvor vi får alle undervognsopsætninger, så vi skal ikke til at starte forfra. Vi starter sådan set derfra, hvor de er nået til, så jeg regner med, at vi er konkurrencedygtige fra første løb. Vi har intet ændret på bilerne, og vi kommer til at køre med det samme. De (Peugeot Sport, red.) har været i Frankrig, hvor de har fundet nogle nye opsætninger, og vores biler bliver kørt ind efter det med det samme."

Silkeborgdrengen har været med i motorsporten i en menneskealder. I midten af halvfjerdserne kørte han motocross. Et årti senere debuterede han i Toyota Corolla Cuppen som én af de fremtrædende kørere, og sidste år kunne han så endelig vinde sit første Danmarksmesterskab. Nu gælder det så debuten i Danish Touringcar Championship, der byder på lidt af en omvæltning for ham.

"Jeg har kørt med ABS de sidste ti år, og det skal jeg så til at vænne mig til ikke at køre uden. Men det går nok," siger Klaus Verner om forventningerne til den kommende sæson. "Det bliver et hårdt felt i år i privat cuppen. David og jeg forventer at komme i top 3, men det er jo nok urealistisk med det felt, der kommer, men så i hvert fald at vi får én af vores biler med i top 3, og så den anden i top 5-6-stykker."


(Foto: Motorsporten.dk)

Om sine hårdeste konkurrenter i DTC Cuppen siger DTC-debutanten.

"Det forventer vi nok, at Mike Legarth bliver, og så vil Michael Carlsen også være med fremme. Den nye Toyota-kører, René Rasmussen, bliver også blandt de forreste," siger Klaus Verner, der håber, at han sidder bag rattet af den bedst placerede bil fra LV-Motorsport. "Men nu skal vi jo køre størstedelen af afdelingerne på Jyllandsringen, hvor David desværre er hurtigere end mig, og så må jeg forsøge at få det maksimale ud af det på de andre baner."Copyright 2001-2009, LV-Motorsport og Motorsporten.dk.