ARTS

Zink'erne fører

18/05/04 - efter 'Padborg Open'
Trods flere 'forhindringer' denne weekend på Padborg Park, så ligger de tre Team VM Zink Umicore kørere nu på de tre første pladser i den store Yokohama Cup klasse.

Team VM Zink Umicore kørerne lagde hårdt ud allerede i den fri træning, hvor Klaus Verner i hans Peugeot 307 EPO-2 var hurtigste kører med næsten et halvt sekund ned til køreren på anden pladsen.
David Falch i den anden Peugeot EPO-2 racer placerede sig på 4. pladsen, med teamchef Lars Vendelbo lige efter på 5. pladsen i hans EPO-1½ model. *

Igen i den første tidtagning var der en Team VM Zink Umicore kører på 1. pladsen, denne gang var det Falch.
Verner og Vendelbo indtog henholdsvis 3. og 6. pladserne.

I den anden tidtagning var det igen Verner der var hurtigste mand på banen, og han blev godt fulgt af sine to teamkollegaer Falch og Vendelbo der indtog 3. og 4. pladserne.

For lige at slå det helt fast, at det skulle være Team VM Zink Umicore's weekend, så kørte Falch sejren hjem i det første løb foran Jesper Carlsen og Kim Lund Johansen.
Vendelbo og Verner slutter lige uden for podie placeringerne på 4. og 5. pladserne.

David Falch på vej mod sejren i første heat.
(Foto: Motorsporten.dk)

Løb 2 bliver en blandet oplevelse for Team VM Zink Umicore kørerne, her bliver Falch allerede i staten presset helt ud på græsset af en af konkurrenterne, og det koster tid. Nogle omgange senere bliver han påkørt af en anden konkurrent, og skaderne på hans racer inkluderer et knækket motorophæng, således at han kun kan køre rundt i 4. gear, og dermed var en topplacering uden for rækkevidde for hans vedkomne.
Verner og Vendelbo gør dog næste rent bord og krydser målstregen som henholds vinder og tredje bedste kører.

Klaus Verner kørte en overbevisende sejr hjem i andet heat.

Men ved den efterfølgende kontrol af racerne, så viser det sig at køreren på anden pladsen Jesper Carlsen, har for mange hestekræfter i hans racer, og han bliver derfor diskvalificeret, og Vendelbo rykker dermed op på anden pladen og ny mand på tredje pladsen bliver Anders Byriel.

Så når teamet efter weekenden går pointene op, så kan de konstaterer at de nu beslaglægger de tre først pladser i mesterskabet, og det er med Klaus Verner i front, fulgt af David Falch og Lars Vendelbo.

Team VM Zink Umicore kørerne følges ad, både på banen og i mesterskabet.

Vi har nu 2 racere der skal en tur til opretning, samt naturligvis en reparation af David Falch's ophæng forude, men ellers var vores eneste problem denne weekend at min racer 'hopper' lidt med bagvognen i svingene, og det skal vi også lige have styr på inden næste løb" - udtaler teamchef Lars Vendelbo - "generelt set er jeg yderst tilfreds med de resultater vi har opnået, blot synd med den påkørsel af Falch."

Det næste løb for Yokohama Cup kørerne er på Ring Djursland den 29. og 30. maj, og det er en bane som speciel Klaus Verner ser frem til, da han altid har kørt gode resultater hjem der.

* - Teamkollegaerne spøger med at Vendelbo's EPO-1½ model, nu efterhånden er oppe på at være en 1,8'er.