ARTS

Perfekt sæson start

03/05/04 - for team VM Zink Umicore
Det blev den bedst tænkelige sæsonstart for de tre Team VM Zink Umicore kører, David Falch, Klaus Verner samt Lars Vendelbo, tilsammen scorede de fem podie placeringer i weekendens to løb på Jyllands-Ringen!

Allerede i den fri træning viste David Falch at han i den ny Peugeot 307 EPO-2 model var en af de kørere der ville sætte sit præg på den store Yokohama Cup klassen i weekenden, han var her hurtigste mand på banen.
Teamchef Lars Vendelbo, der som den eneste i teamet kørere en Peugeot 307 EPO-1½ racer, placerede sig her på 8. pladsen. Problemer med at få nok camber på forhjulene forhindrede ham i et topresultat.
Klaus Verner kørte ikke med i den fri træning.

David Falch.
(Foto: Motorsporten.dk)

I den første tidtagning var det igen David Falch der satte tempoet, han var igen hurtigst ud af de 18 kørere der stillede op i klassen.
Denne gang var teamet fuldtalligt, og Klaus Verner der kører i en Peugeot 307 EPO-2 kørte sig til en placering som nummer 3 i sit første løb i raceren!
Lars Vendelbo, der stadig kæmpede med undervognen, kørte sig ind på en 10. plads.

Klaus Verner.

Anden tidtagning viste at VM Zink Umicore kørerne bare ville være med i toppen denne weekend, men de måtte dog se sig slået af Jesper Carlsen denne gang. Til gengæld besatte David Falch og Klaus Verner så henholdsvis anden og tredje pladserne.
Problemerne med undervognen plagede stadig Lars Vendelbo, og han kunne 'kun' køre en 15. plads hjem.

Lars Vendelbo.

Søndagens første løb, som strakte sig over 10 omgange på en regnvåd Jyllands-Ringen, blev den helt store triumf for Team VM Zink Umicore, selv om det så lidt 'farligt' ud i starten af løbet. David Falch var først ned i svinget efter starten tæt fulgt af Klaus Verner. I den næste svingkombination er der nærkontakt mellem de to Team VM Zink Umicore kørere efter at Klaus Verner havde fået et puf at Kim Lund Johansen. Dette resulterede i at David Falch røg tilbage på 6. pladsen.
Falch får hen over de næste par omgange kæmpet sig tilbage på 1. pladsen, samtidig med at Lars Vendelbo er på vej op gennem feltet med stormskridt.
Da de 10 omgange er slut er det David Falch der krydser målstregen først, kun 0,6 sekund efter kommer Klaus Verner på anden pladsen, yderligere 11 sekunder senere kører Lars Vendelbo over målstregen på tredje pladsen - en perfekt start på sæsonen!

Den totale triumf, alle tre podiepladser gik til Team VM Zink Umicore i søndagen første løb.
David Falch vinder foran Klaus Verner (2) og Lars Vendelbo (3).

Efter løbet blev bilerne kørt i Parc Ferme til kontrol, da de bliver frigivet igen er der kun en halv time til næste start, og først her får teamet at vide at David Falch's racer lækker olie. Det viser sig at bundkaret er beskadiget, efter en tur hen over curben efter sammenstødet med Klaus Verner. Det lykkedes for teamet at fremskaffe samt skifte bundkaret på under en halv time, så Falch kan komme til start igen i det andet løb.

I det andet løb, hvor Jesper Carlsen starter foran de to VM Zink Umicore kørere David Falch og Klaus Verner, er der gennem det meste af løbet tæt kamp mellem disse tre kørere, men Falch og Verner må her sande at de ikke kan vinde hver gang.
Carlsen vinder med 8 sekunders forspring foran Klaus Verner på anden pladsen og yderligere tre sekunder efter kommer David Falch på tredje pladsen. Falch havde i sin iver for at komme godt fra start fået beskadiget sin skiftemekanisme, så han hele løbet igennem ikke kunne benytte sit andet gear!
Lars Vendelbo sluttede løbet på fjerde pladsen, efter at have kæmpet sig op fra femtende pladsen.

Klaus Verner udtalte efter weekenden, at han var ovenud tilfreds med resultaterne, selv om de muligvis kunne være blevet endnu bedre med et andet dækvalg.

Jesper Carlsen vandt det andet løb foran de to Team VM Zink Umicore kørere Klaus Verner (2) og David Falch (3).

Der bliver dog ikke lang tid til at hvile på lauerbær bladene, for allerede om 14 dage går det løs igen, hvor Yokohama Cup kørerne skal køre 3. og 4. afdeling af mesterskabet på Padborg Park.